Een kredietverzekering afsluiten bij welke verzekeraar?

Veel bedrijven kiezen voor een kredietverzekering afsluiten. Met een kredietverzekering ben je verzekerd voor klanten die de facturen niet betalen. Op deze manier krijg je ook wanneer een klant weigert te betalen een gedeelte van het bedrag. Zo voorkom je dat je, net als veel andere ondernemingen, hierdoor in de problemen komt. Vooral wanneer je net gestart bent met je onderneming of een dure maand hebt dan zal het erg vervelende gevolgen kunnen hebben. Gelukkig hoeft een kredietverzekering helemaal niet zo duur te zijn. De meeste bedrijven in risicobranches hebben dan ook een dergelijke verzekering.

Waarom is het zo belangrijk dat je een kredietverzekering afsluit?

Er gaan elk jaar wel vele bedrijven failliet dankzij klanten die weigeren hun facturen te betalen. Als jij je eigen facturen niet meer kan betalen hierdoor zit je natuurlijk met een probleem. Vooral bedrijven met kleine winstpercentages lopen erg veel risico. Met een kredietverzekering dek jij jezelf dus helemaal in en kan je gerust aan het werk gaan. Wat veel bedrijven belemmert is het aantal verzekeraars waaruit je kunt kiezen. Het is erg lastig om de verzekeraar te vinden die bij jou past. Later in dit artikel leggen we je uit hoe je de beste verzekeraar voor jouw situatie gemakkelijk kunt vinden.

Wat voor soorten kredietverzekeringen zijn er?

Er zijn verschillende soorten kredietverzekeringen die je kunt afsluiten. Bij een kredietverzekering afsluiten is het belangrijk dat je de juiste soort verzekeraar kiest. Handel jij veel met bedrijven uit een bepaald land? Dan kan je ervoor kiezen om verzekeringen per land af te sluiten. Een bedrijf kan er uiteraard ook voor kiezen om de gehele omzet te verzekeren. Veel bedrijven kiezen er ook voor om verzekeringen per klant of per factuur af te sluiten. Dit is vooral handig wanneer je af en toe een grotere bestelling moet leveren. Wil jij een kredietverzekering afsluiten? Dan is het belangrijk dat je ook voor het juiste soort verzekering kiest.

Wat doet een kredietverzekeraar nog meer?

Een kredietverzekering afsluiten is niet alleen erg handig omdat je op deze manier verzekerd bent dat jij in ieder geval een gedeelte van je geld krijgt, je hebt ook nog een aantal andere voordelen. Zo verzorgt de verzekeraar bijvoorbeeld ook de incasso indien dit nodig is. Uiteraard wordt er dan wel van je verwacht dat jij de verzekeraar ook op tijd inlicht wanneer iemand niet betaalt. Wanneer je de incasso niet meer zelf hoeft te verzorgen scheelt dit je al een hoop.

Dutchcreditbrokers.com

Een uitstekende website om eens te bekijken is dutchcreditbrokers.com. Het bedrijf achter deze website kan je perfect helpen met het vergelijken van verschillende verzekeraars. De situatie binnen ieder bedrijf verschilt natuurlijk enorm. Dutchcreditbrokers.com vergelijkt verschillende verzekeraars en kijkt zo welke verzekeraar voor jouw situatie de beste is. Deze website is onafhankelijk en je hoeft er dus niet bang te zijn dat je niet de meest voordelige keuze krijgt. Wil je meer weten? Dan kunnen we aanraden om de website eens te bezoeken.